Hoger scoren in Google? Houd hier zeker rekening mee

1

Zorg voor een duidelijke navigatie

Met een goede navigatiestructuur krijgt je bezoeker een goed beeld van wat er op jouw website staat. Zo vindt hij sneller de informatie die hij zoekt waardoor de kans op conversie vergroot.

Een logisch en overzichtelijk menu zorgt er bovendien voor dat Google de inhoud van je website beter begrijpt. 

2

Maak je website responsive

Responsive wil zeggen dat je website zich automatisch aanpast aan de grootte van het scherm van waarop iemand je site bekijkt. 

Google hecht veel belang aan de mobiele gebruikservaring van je website. Er wordt ook steeds meer mobiel gelezen. Zorg dus zeker voor een optimale mobiele beleving.

Bekijk je website regelmatig zelf op een smartphone of tablet en check of alle informatie (tekst, foto’s, conversieknoppen) goed leesbaar en zichtbaar is.

3

Beveilig je website met https

Beveilig je website met https

Een beveiligde website herken je aan https:// en het “slotje” in de adresbalk. Https staat voor HyperText Transfer Protocol Secure en zorgt voor een veilige uitwisseling van gegevens.

Een up-to-date SSL-certificaat garandeert dat verstuurde gegevens niet kunnen gelezen worden door het encryptie-algoritme. Google wil een veilig internet en pusht deze encryptietechnologie. Zorg er dus voor dat je website beveiligd is. Hierdoor word je beter gevonden in Google en schrik je geen bezoekers af met de melding “Niet beveiligd”.

4

Maak gebruik van kwaliteitslabels

Maak gebruik van kwaliteitslabels

Als je product of dienst gekwalificeerd is, plaats dan zeker de “badges” op je website. Kwaliteitslabels bieden duidelijke garanties en hierdoor geef je je bezoeker een veilig gevoel. Maar ook Google zal je hiervoor belonen.

5

Let op met pop-ups

De meeste mensen vinden pop-ups opdringerig en irritant. Daarom toon je ze beter pas op het moment dat iemand je website wil verlaten.

Als je pop-up slecht getimed is, loop je het risico dat je bezoeker je website sneller verlaat. Hierdoor wordt je ranking in Google negatief beïnvloed.

6

Gebruik je beelden in het juiste formaat

Google beloont websites die snel zijn. Zorg er daarom altijd voor dat je afbeeldingen in het juiste formaat gebruikt. Als ze te groot zijn, vertragen ze de laadtijd van je website.

7

Plaats geen tekst op afbeeldingen

Als je tekst op een beeld plaatst, wordt het contrast te klein waardoor de tekst niet meer goed leesbaar is. Dit is vooral het geval op mobiele apparaten.

Bovendien wordt een tekst die op een afbeeldingsbestand staat niet gedetecteerd door zoekrobots. 

Vind je deze tips interessant? Geef ze cadeau via social media of mail.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Over de auteur van dit blogartikel

Annick Reusen is tekstschrijver bij contentbureau Zimbo in Westerlo. Ze is ook de vrouw achter het online lifestyle magazine Tips Like Sugar. Daarnaast geeft ze workshops aan ondernemers en werknemers die zelf teksten willen schrijven voor hun website en blog.